محمد حسین طلبه نوجوان

بازهم دولت یازدهم

پنجشنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۲:۰۵ ب.ظ
اسحاق جهانگیری نامزد پوششی و کمکی روحانی بعد از گذشت چهار سال ارائه وعده اشتغال میلیونی را فریب مردم معرفی کرد. این درحالی است که در ایام مبارزات انتخاباتی روحانی مدعی شده بود تنها از طریق جذب گردشگر داده بود. از سوی دیگر برنامه توسعه ششم که توسط دولت تهییه و برای تصویب به مجلس ارجاع شده بود، ایجاد اشتغال سالانه 1 میلیون شغل را پیش بینی کرده است.
اسحاق جهانگیری نامزد پوششی و کمکی روحانی بعد از گذشت چهار سال ارائه وعده اشتغال میلیونی را فریب مردم معرفی کرد. این درحالی است که در ایام مبارزات انتخاباتی روحانی مدعی شده بود تنها از طریق جذب گردشگر داده بود. از سوی دیگر برنامه توسعه ششم که توسط دولت تهییه و برای تصویب به مجلس ارجاع شده بود، ایجاد اشتغال سالانه 1 میلیون شغل را پیش بینی کرده است.

گروه سیاسی_رجانیوز: اسحاق جهانگیری نامزد کمکی و پوششی حسن روحانی بعد از چهارسال ارائه وعده‌های عجیب برای بهبود بازار و چرخاندن چرخ اقتصاد، حالا به یک باره از ظرفیت محدود اقتصاد ایران برای تحول سخن می گوید. اقتصادی که به گفته او نه ظرفیت ایجاد اشتغال چشم گیر دارد و نه توان افزایش شاخص ها!

 

به گزارش رجانیوز جهانگیری در این باره با اشاره به این که اقتصاد ایران ظرفیت ایجاد اشتغال میلیونی را ندارد، گفت: «برخی می گویند و شعار می دهند که می خواهند این میزان شغل ایجاد کنند، این برادر عزیز یا شغل ایجاد نکرده یا عدد و رقم متوجه نمی شود.شغل ایجاد کردن کار بسیار دشواری است، اقتصادی که ظرفیتش مشخص است که چه مقدار شغل می توان ایجاد کرد اگر کسی بگوید چند میلیون شغل ایجاد می کنم، معلوم است که می خواهد مردم را فریب دهد».

 

نامزد پوششی روحانی درحالی از ناتوانی اقتصاد ایران برای ایجاد اشتغال میلیونی سخن می گوید که حسن روحانی چهارسال قبل در ایام مبارزات انتخاباتی درمیان تمامی وعده هایی که داده بود، نگاهی هم به مساله اشتغال داشت و مدعی بود که تنها از راه جذب گردشگر می توان 4 میلیون شغل ایجاد کرد!:

«ما 3 میلیون و 200 هزار بیکار داریم و اگر تنها 10 میلیون گردشگر وارد کشور شود بیش از 13.3 میلیارد دلار درآمد ارزی و 4 میلیون اشتغال درست می‌شود، یعنی با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی و اجتماعی می‌توانیم بیکاری را حل کنیم».

از سوی دیگر در شرایطی جهانگیری مدعی است که وعده اشتغال میلیونی امری نشدنی است که چندی پیش ربیعی وزیر کار ادعا کرده بود که در دولت یازدهم 2.5 میلیون شغل ایجاد کرده ایم!

 

با این حال برخلاف ادعای جهانگیری، دست یابی به اشتغال 1.5 میلیونی در سال امر غیرقابل تحقق نیست. اگرچه شناخت ظرفیت اقتصاد ایران در برنامه ریزی دقیق اقتصادی امر ضروری است، اما بدین معنی نیست که اقتصاد ایران توانایی پذیرش بیکاران و جذب آنها در بازار کار را نداشته باشد. برخلاف ادعای معاون رئیس جمهور، می توان با برنامه ریزی برای سامان دادن به سرمایه های سرگردان و مدیریت صحیح نقدینگی موجود در اقتصاد، واحد های صنعتی-تولیدی موجود را تقویت کرد و همچنین بر تعداد آنها افزود.

 

شرط اصلی و اساسی این مساله توجه به ظرفیت های موجود در داخل کشور و زمینه سازی برای به فعلیت درآمدن آنها است. این مساله ایست که بارها از سوی مقام معظم رهبری تاکید شده است و در بسیاری از اسناد بالا دستی نظیر، سیاست های کلی اصل 44 و سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به آن اشاره شده است. مساله ای که در جدید ترین سند، یعنی برنامه توسعه ششم نیز آمده است. برنامه ای که توسط دولت روحانی تهییه شده و برای تصویب به مجلس رفته بود. 

 

در همین راستا سید ابراهیم رئیسی با اشاره به نیازهای روز جامعه ایران و همچنین برنامه توسعه ششم در زمینه اشتغال می گوید: «در قانون برنامه توسعه ششم، تاکید شد، آمار بیکاری از 12 درصد به88درصد کاهش یابد، باید هر سال یک میلیون شغل ایجاد شود، معتقدم در سال می توان یک تا 1.55میلیون شغل بر اساس برنامه مصوب ششم ایجاد کرد و بحران بیکاری را کاملا در کشور رفع کرد».

 

شرط اصلی در رسیدن به این نقطه داشتن برنامه های درون زا است. برنامه‌ای که تکیه خود را بر توانایی های موجود در داخل قرار دهد. رهبر معظم انقلاب روز گذشته در دیدار جمعی از مسئولان نظام در این خصوص فرمودند:

«من به همه‌ی این آقایان نامزدهای انتخابات این را عرض میکنم و قبلاً هم عرض کردم که تصمیم بگیرند و به مردم هم بگویند و در تبلیغاتشان هم بگویند، قول هم بدهند که برای پیشرفت امور کشور، برای توسعه‌ی اقتصادی، برای بازکردن گره‌ها، نگاهشان به بیرون از این مرزها نخواهد بود، نگاه به خود ملت خواهد بود».

 

نامزدپوششی روحانی در شرایطی امروز تمام تلاش خود را برای رد امکان اشتغال به کار بسته است که، در چهارسال گذشته عمده توان دولت یازدهم در ارتباط با خارج از کشور صرف شده است و تمامی توان اقتصاد و تولید کشور معطل به نتیجه رسیدن مذاکرات تلف شد، به شکلی که در کنار وعده ایجاد شغل 4 میلیونی از راه جذب توریست، جهانگیری نیز اقتصاد مقاومتی را هم در همین چارچوب تعریف کرده بود و منتظر بود تا بعد از رفع تحریم ها حجم زیادی از سرمایه گذاران خارجی وارد کشور شوند. 

 

این نوع از نگاه به توانایی های کشور تنها به مساله اشتغال محدود نبوده است. در طول چهارسال گذشته دولت یازدهم به وضوح نشان داده است که اعتقادی به توانمندی ها و ظرفیت های موجود در میان جامعه ایران ندارد. از ناتوانی «ورزش ایران در المپیک» تا ناتوانی «قدرت نظامی ایران در برابر امریکایی ها که با یک بمب می توانند تمامی توان نظامی ایران را از بین ببرند».

  • محمد حسین خوشخو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی