محمد حسین طلبه نوجوان

چرا نوع تبلیغات شهردار تهران با دو تجربه پیشین او متفاوت است؟
محمدباقر قالی‌باف که به احتمال قریب به یقین قصد انصراف به نفع سید ابراهیم رئیسی در روزهای پایانی را دارد، همچنان مشغول هزینه تراشی برای این کاندیداست.
گروه سیاسی صراط - محمدباقر قالی‌باف که به احتمال قریب به یقین قصد انصراف به نفع سید ابراهیم رئیسی در روزهای پایانی را دارد، همچنان مشغول هزینه تراشی برای این کاندیداست.

به گزارش صراط، قالی باف در جریان تبلیغات انتخاباتی خود مطالبی را بیان کرده که پس از انصرافش هزینه عملی کردن آنها یا پاسخگویی درباره آنها را به دوش دیگران خواهد گذاشت.

هزینه‌تراشی قالی‌باف برای رئیسی/
(عکس بالا) سید ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالی باف در دیدار مسئولان و دست اندرکاران منابع طبیعی و محیط زیست با رهبر معظم انقلاب در سال 1393


قالی باف در تبلیغات خود از اعطای کارانه به بیکاران گفته که وعده کمی محسوب نمی‌شود؛ او همچنین وعده داده است که درآمد کشور را دو و نیم برابر افزایش دهد. قول تغییر نظام مالیاتی کشور به نفع ۹۶ درصد مردم را داده و حل مشکلات "فوری" اقشار کم درآمد هم از وعده های صریح اوست.

نوع سخنرانی ها و وعده های قالی باف با دو تجربه پیشین او در کاندیداتوری کاملا متفاوت است. هم به این دلیل که او وعده هایش را با صراحت بیشتر و بیان کرده و بارها بر آن تاکید می کند؛ هم اینکه از اعداد و ارقام دقیق تری استفاده می کند و هم اینکه وعده هایش بسیار بزگتر از سال های 84 و 92 است.

طبیعی است که چنین وعده هایی به دلیل تاکید چندباره و آمار و ارقام موجود در آن به راحتی قابل پیگیری و حتی اندازه گیری دقیق است و جای توجیه در صورت عدم تحقق را کاملا مسدود خواهد کرد.

این حجم از وعده های بزرگ، در کنار نوع ثبت نام قالی باف در انتخابات اندکی قابل تامل است. کافی است به این واقعیت صریح توجه کنیم که شهردار تهران در ابتدا قصد ثبت نام در انتخابات را نداشت؛ ظاهرا قالی باف خود را آماده کرده بود تا در صورت عدم کاندیداتوری روحانی، وارد عرصه شود؛ با این حال پس از آنکه نام او در میان نامزدهای مطرح شده در جمنا قرار گرفت، حرف پیشین خود مبنی بر نامزد نشدن را زیر پا گذاشت و ثبت نام کرد.

شواهد نشان می دهد ثبت نام او یک هدف بیشتر ندارد: کناره گیری در دقیقه 90 به نفع رئیسی. این کناره گیری هم خواست جمناست چراکه عدم حمایت از رئیسی آنها را در وضعیت رویارویی با مردم قرار خواهد داد و هم خواسته خود قالی باف؛ چراکه اولا او در حاشیه رقابت رئیسی و روحانی جایی نخواهد داشت و در ثانی، انصراف او می تواند با قهرمان سازی از قالی باف، به معنای "فداکاری" و ازخودگذشتگی در جهت ائتلاف اصولگرایان قلمداد شود؛ موضوعی که در دوره های قبلی، متهم به نقض آن شده بود.

از طرفی، کناره گیری او، فرصت سهم خواهی اش در دولت احتمالی رئیسی را فراهم می کند.

با این حال، روشی که قالی باف در پیش گرفته صرفا هزینه زاست و هیچ سودی نخواهد داشت. چراکه در صورت پیروزی رئیسی، وعده های قالی باف که از او تمام عیار حمایت کرده، عملا به گردن دولت جدید خواهد افتاد و در این شرایط، نه قالی باف که رئیسی مسئول پاسخگویی به آنها خواهد بود.
  • محمد حسین خوشخو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی